top of page
Mekanisk undersökningsmotor

VÅR HISTORIA

1978

Björn Andrén, företagets grundare startar eget genom förvärvet av en bilverkstad i Tullinge Hantverksby, som var auktoriserad för Fiat.

 

1980

Verkstaden expanderar och blir auktoriserad för Mazda

 

1985

Företaget upphör med Fiat

 

1999

Auktorisationen utökas med Kia

 

2011

Verkstaden blir auktoriserad för Chevrolet

 

2013

Företaget behöver nya lokaler då man vuxit ur lokalerna i Tullinge.  I Huddinge Kommun finns ändamålsenliga, nybyggda och välbelägna lokaler. Bilverkstaden flyttar till Vårby, ett stenkast från E4:an vid Vårby Backe efter hela 33 år i Tullinge.

2014

Björn Andrén Bilservice AB ingår i Autokrat AB. Inom koncernen finns även Autosöder AB som bedriver verksamhet i Haninge, Jordbro. Björn Andrén Bilservice AB byter namn till Motorus AB.

 

2016

Motorus öppnar en verkstadsfilial för auktoriserad service av Kia i Autosöders lokaler i Jordbro. Autosöder bedriver fortsatt verkstaden för Nissan i samma lokaler.

2021

Autosöder flyttar till nybyggda lokaler i Albyberg och renodlar verksamheten i Haninge och satsar på att koncentrera företaget helt på Nissan.

Kiaverksamheten koncentreras därmed helt till Huddinge, Vårby. I samband med detta upphör vi efter 20 år med auktorisationen för Mazda (pga vikande vagnpark).

bottom of page